вівторок, 12 грудня 2017 р.

Вітаю! Нещодавно в одній поважній газеті прочитала , що "без солі і хліб не їжа".. Для дорослих можна відповісти впевнено: шкода і користь стоять поряд, головне вживати в нормі. А як же дошкільнята? На чому зупинити свій вибір, як не зашкодити? 
Розглянемо основні види (інформація із інтернет видань):
- екстра - це сіль з великим вмістом хлоруду натрію,  і яка  не містить корисних мікроелементів, сприяє затриманню води в організмі;
- чорна : природна сіль, багата такими мікроелементами, як калій,йод, залізо; сприяє виведенню води з організму, але трохи не смачна;
-дієтична : має мінімум натрію з додотком магнію і калію, виступає як лікарський преперат при серцево-судинних захворюваннях;
-йодована; має великий відсоток йоду, рекомендована як харчова добавка людям , які мешкають в екологічно несприятливих районах;
- морська ; одна із самих корисних, збагачена мінералами, в складі має практично повний набір мікроелементів-
- кам.яна або поварена- це неочищена і висвітлена сіль, або очищена промисловим способом.
Як стверджують вчені, від солі не можна відмовитися. Справа в тому, що при повній відмові  йде збій нервової системи. Користь і шкода заключається в її складі.  Адже сіль і нервову систему приведе в порядок, вбереже від м.язових спазмів, локалізу соляну кислоту , тим самим прискоривши харчові процеси, затормозить процеси гниття в кишково-шлунковому тракті. 

Шановні батьки, якщо ця інформація дала Вам привід задуматися, то краще отримати консультацію у лікаря.
Все повинно бути в міру? Чи не так?


Немає коментарів:

Дописати коментар